Projecten

HBF Techniek heeft ervaring met projecten in verschillende industrie├źn. Hieronder een greep uit de diverse projecten.

Proces installaties

Het ontwikkelen van procesinstallaties voor het snel en extreem accuraat vermengen van een product in de (ijzer)gieterij industrie. Hierbij is een nieuw meetprincipe ontwikkeld en is dit verwerkt in een installatie die universeel inzetbaar is bij verschillende afnemers. Ook het ontwikkelen en begeleiden van het bijbehorende software pakket, P&ID en mechanische tekenpakket is hiervoor uitgevoerd. Er zijn diverse installaties door heel Europa actief, deze worden op afstand bewaakt.

uitneem systemen

Voor het uitnemen van spuitgegoten cassettes zijn diverse uitneem systemen ontwikkeld, op maat naar wens van de klant. Waar mogelijk zijn simpele bewegingen en oplossingen gekozen. Waar dit niet mogelijk was, zijn bewegings analyses gemaakt van de nodige dynamische bewegingen om de gewenste cyclustijden te behalen.

Intern transport

Het transporteren van kunststof producten over honderden meters door een fabriek is uitgewerkt en gerealiseerd. Hierbij waren kosten en betrouwbaarheid de belangrijkste uitgangspunten. Daarna moesten de producten weer verenkeld worden om per stuk aan de assemblage machine te worden aangeboden. Hiervoor is een ontnester in lijn met de transportbaan ontwikkeld.

stapelen

Bij een producent van golfplaten vond overmatige slijtage plaats van de lagers van het mechanisme dat de golfplaten moet stapelen. Hiervoor is uitgebreid onderzoek gedaan naar de faalmodus en is met zorg een nieuwe oplossing ontworpen en geproduceerd, die de standtijd van het systeem heeft verbeterd van enkele weken naar enkele jaren!

Slijpmachine

Voor een klant die oppervlakte behandelingen uitvoert op RVS is een slijpmachine ontwikkeld die het handmatige proces van RVS strips slijpen, volledig geautomatiseerd uitvoert. De machine kan de zijkanten van alle nodige diktes en lengtes strippen slijpen, en zelfs strippen met willekeurige contouren kunnen zonder verstelling worden geslepen. Hiermee worden de werknemers ontlast van fysiek zwaar werk en heeft de klant meer capaciteit voor deze bewerking gerealiseerd.

Diverse revisie & optimalisatie

Voor verschillende klanten zijn storingsgevoelige of dure delen van machines gereviseerd of nieuw ontworpen om meer bedrijfszekerheid te krijgen en/of meer capaciteit en/of kwaliteit te realiseren.