About

HBF Techniek is een jong bedrijf dat zich specialiseert in machinebouw. Het bedrijf is opgericht door Koen Smidt.

Oprichter

Koen heeft technische wiskunde en natuurkunde gestudeerd aan de Universiteit Twente. Vanwege een drang om meer concreet en fysiek bezig te zijn heeft hij zijn studie niet afgerond. Koen volgde zijn passie en leerde lassen, draaien en frezen, en daarna 3D tekenen met het pakket Solidworks. Ook electrotechniek & programmeren hebben zijn interesse. Het ontwerpen van PCB’s en programmeren van AVR microcontrollers is hier uit voort gevloeid. Via zijn vader heeft hij geleerd over duurzame woningbouw en de techniek die daar bij komt kijken.

Na zijn studieperiode is hij aangenomen bij Schipper Technisch Serviceburo. Eerst is hij hier als technisch tekenaar aan de slag gegaan. Al gauw groeide hij door tot leidinggevende, in deze rol was hij verantwoordelijk voor de afdeling engineering&machinebouw. Hij begeleidde de andere tekenaars en werkte nauw samen met projectleiders in offerte stadium en daaropvolgend als project ingenieur. Daarnaast was Koen als projectleider betrokken bij organisatorische en ondersteunende taken. Hij deed R&D voor toekomstige technieken, zoals 3D printen en voorspellend onderhoud, en eigen productontwikkeling voor consumentenartikelen, inclusief het ontwikkelen (printplaten, sensoren) en het opstarten van de productie.

Koen maakt altijd gebruik van de opgedane kennis tijdens zijn studieperiode. Hij kan probleemstellingen goed abstraheren en modelleren, en zo op een gestructureerde manier naar een oplossing toe werken. Verder heeft hij zelf metaalbewerkings- en fabricage technieken onder de knie. Hierdoor kan hij gedegen en realiseerbare ontwerpen produceren.

In 2020 startte Koen zijn eigen bedrijf: HBF Techniek.

HBF Techniek oprichter, Koen Smidt

Bedrijf

HBF Techniek is gevestigd in Rijssen. Het betreft een bedrijfspand van 425m² met inpandige woonruimte. Vanuit dit pand worden de klanten van HBF Techniek bediend. Voor meer informatie klik hier.

METAALUNIE

HBF Techniek is lid van de Metaalunie. Hiermee is HBF Techniek deel van de grootste ondernemersvereniging voor het MKB-metaal. Het lidmaatschap van de Metaalunie ondersteunt en faciliteert een up-to-date, professionele onderneming.

HBF Techniek bied al haar diensten en producten aan onder de algemene voorwaarden van de Metaalunie. Deze zijn hier te vinden.